Historijat kluba

Radio klub “ETF/Steleks”  – 1975-1992

YU4EXA QSLRadio klub ETF YU4EXA (YU4ETF, YZ4Z) je osnovan 15.12. 1974. Ispred Steleksa su bili prisutni Goran Vrana i Malik Ramić, a veliku podršku osnivanju radio kluba je dao i profesor Dragoljub Milatović, dekan.  Među osnivačima kluba bili su: Hranislav Milošević (YT1AD), Ziha Gabor, Borivoje Mutavdžić (YU1FY), Džavid Begović, Marjan Pukšec, Zlatko Grgić i prvi predsjednik Radio kluba Braco.

Radio klub je koristio nekoliko pozivnih znakova. Znak YU4EXA je korišten za rad iz prostorija Steleksa, YU4ETF za rad sa fakulteta iz Lukavice, a znak YZ4Z za učešće u pojedinim međunarodnim takmičenjima, na kojima su često osvajana prva mjesta.

 

Radio Klub ETF – 2014 – *

Radio klub ETF/Steleks je reaktiviran pod nazivom Radio Klub ETF – E71ETF / E71EXA,  na inicijalnom sastanku održanom 7. maja 2014. godine. Steleks Sarajevo i dalje vodi studentske aktivnosti u klubu, ali je članstvo prošireno i na nastavno i vannastavno osoblje.

Radio klub ETF planira intenzivirati aktivnosti na popularizaciji radioamaterizma kao korisnog hobija, te širenju tehničkih i praktičnih znanja iz oblasti telekomunikacija i elektronike među radioamaterima.